Fjärilen – vår symbol av hopp i ett samarbete med Snö of Sweden. Cancer- och allergifonden har tillsammans med Snö of Sweden tagit fram vackra fjärilssmycken. De är en omtänksam present till dig själv eller en vän.

En symbol av hopp som skapar förändring

För varje sålt fjärilssmycke skänker Snö of Sweden 50 kronor till Cancer- och allergifonden, för mer hjälp till forskningen och de som är drabbade av sjukdom.

Smyckena är en perfekt present att ge bort: de är vackra att bära samtidigt som du med ditt köp gör gott.

Öka kunskap om miljörelaterad forskning och bidra till en medmänskligare värld

”Snö of Sweden är stolta över att vara en del av det arbete som Cancer- och allergifonden utför. Genom samarbetet kan vi öka kunskapen om miljörelaterad forskning som är så viktig för vår hälsa och vår framtid. Vi kan dessutom bidra till en mänskligare värld. Svårt sjuka får stöd och hjälp av fonden i en tid i deras liv då det behövs som mest.”

Emma Hilvander, vice VD på Snö of Sweden

Samarbetet med Snö är värdefullt

Cancer- och allergifondens verksamhet bygger på vetskapen att närmiljö och livsstil påverkar människans immunförsvar. Immunförsvaret är i sin tur en gemensam nämnare för cancer- och allergisjukdomar. Cancer- och allergifonden har sedan starten 1994 delat ut 350 miljoner kronor till livsviktig forskning. 10 miljoner kronor har delats ut i bidrag till svårt sjuka medmänniskor i stort behov av ekonomiskt stöd.

”Vi är en ideell organisation och därmed helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.  Det är därför som samarbetet med Snö är så otroligt värdefullt för oss. Genom samarbetet får vi in pengar till forskning och svårt sjuka. Dessutom sprider vi tillsammans kunskap om fondens olika forskningsprojekt och om de svårt sjukas utsatta situation i vårt samhälle.”

Emilie Bravo, generalsekreterare för Cancer- och allergifonden

Fjärilen – vår symbol av hopp

Fjärilen är vår symbol av hopp och smyckena finns att köpa i Snö of Swedens egna butiker och i deras webbshop. Priset per smycke är 299 kronor, och de säljs i en vacker cerise presentask. En folder som informerar om samarbetet och om Cancer- och allergifondens verksamhet finns med i asken.

Material i smyckena

Alla smycken är tillverkade av en bas av mässing eller tenn och är sedan pläterade med äkta silver eller guld. Ytan är skyddad med en anti-tarnish för att förlänga livslängden och hålla den vacker under lång tid. Smyckena är helt fria från nickel och bly.


För mer information om företagssamarbeten, kontakta Emilie Bravo, generalsekreterare för Cancer- och allergifonden: [email protected]