ALLA BARN VILL LEKA OCH HA KUL

En cancersjukdom gör barn infektionskänsliga. Allergi ger barn besvär, till exempel utomhus på grund av pollen, eller när man ska sova för allt kvalster. I bägge fallen blir tillvaron mycket begränsad och den mesta av tiden måste spenderas inomhus. Vi vill hjälpa dessa barn med nya roliga leksaker och spel som kan göra att vardagen känns lite lättare!

en flicka som springer ner för en trappaEn cancerdiagnos eller kraftig allergi drabbar hela familjen. Cancer- och Allergifonden får årligen in ansökningar om ekonomiskt stöd för sjuka minderåriga barn. Familjerna som söker stöd hos oss har av olika anledningar en svår ekonomisk situation. Många beskriver att det inte finns pengar över till att hitta på något roligt för barnen, eller för att köpa det där som de vet skulle få barnet att må bättre.

Under 2021 beviljade vi stöd rörande 8 minderåriga barn, och bara hittills i år har vi beviljat stöd till 6 minderåriga. Av dessa 14 barn lider 8 av cancer och 6 av allergi.

I genomsnitt har vi beviljat stöd på 4 000 kr till dessa familjer.  Till de som lider av cancer har stödet gått till möjlighet till rehabilitering på annan ort samt saker som barnet kan sysselsätta sig med under isolering på grund av sjukdom, såsom surfplatta, cykel eller besök på djurpark.

Till de som lider av allergi har vi beviljat stöd för sådant som lindrar allergin, som allergidammsugare, tvättmaskin (när man delar tvättstuga med grannar med husdjur), kvalsterskydd till madrassen samt även för att ha råd att göra något roligt ihop trots besvären.

Om 50 personer ger 240 kr var samlar vi in 12 000 kr, vilket skulle göra tre barnfamiljer väldigt mycket gladare, oavsett om de får sysselsättningsmaterial som leksaker, böcker, dataspel; eller om de får material som lindrar allergier.

Hjälp Cancer- och Allergifonden så att vi kan stötta fler sjuka barn! Tillsammans kan vi göra vardagen roligare för dessa barn.

GE EN ENGÅNGSGÅVA

BLI MÅNADSGIVARE

Vi ger stöd till forskning och bidrag till sjukdomsdrabbade

Läs om den forskning vi finansierar

barn på en bänk

Läs om hur vårt stöd gör skillnad för sjukdomsdrabbade

Cancer- och Allergifonden finansierar svensk patientnära cancer- och allergiforskning. Vi vill bidra till kunskap som bryter negativa sjukdomstrender. Vår vision är att skapa en friskare värld, där färre drabbas av sjukdom och där fler överlever.

Vi beviljar även stöd till medmänniskor som drabbats av cancer eller allergi men inte har råd att betala utgifter kopplade till sin sjukdom. Det kan vara för kostnader upp till högkostnads- och frikort, för peruk, protesbehåar, en allergivänlig dammsugare, egen tvättmaskin för att det inte fungerar att dela tvättstuga med andra som har husdjur, eller för rehabilitering.