Barn som är sjuka i cancer och allergi

barn på en bänk
Bild från Unsplash, foto Michal Parzuchowski

Cancer- och allergifonden får årligen in ansökningar om ekonomiskt stöd för sjuka barn. En cancersjukdom gör barn infektionskänsliga. Allergi ger barn besvär, till exempel utomhus på grund av pollen, eller när man ska sova för allt kvalster. I bägge fallen blir tillvaron mycket begränsad och den mesta av tiden måste spenderas inomhus. Vi vill hjälpa dessa barn med nya roliga leksaker och spel som kan göra att vardagen känns lite lättare!

Under 2021 beviljade vi stöd till ekonomiskt utsatta familjer rörande nio barn, 2022 till tolv familjer och 2023 till elva familjer. Av dessa 32 familjer med sjuka minderåriga lider 14 av cancer och 18 av allergi. De har delat på ett stöd på 125 680 kronor, vilket blir cirka 4 000 kronor per familj i snitt.

Till de barn som lider av cancer har stödet gått till möjlighet till rehabilitering på annan ort samt för familjen att kunna köpa saker som barnet kan sysselsätta sig med under isolering på grund av sjukdom, såsom surfplatta, cykel eller besök på djurpark.

Till de barn som lider av allergi har vi beviljat stöd för sådant som lindrar allergin, som allergidammsugare, tvättmaskin (när man delar tvättstuga med grannar med husdjur), kvalsterskydd och liknande.

Hjälp Cancer- och allergifonden så att vi kan stötta fler sjuka barn!

Ge en gåva