Allergier och kost: quiza och tävla

Vegetarisk och vegansk kost växer i popularitet, och viss forskning tyder på att vegansk kost ibland kan vara positiv för människor som lider av födoämnesallergier då den naturligt utesluter vissa vanliga allergener.

En stor del av julmyset är mat. Tillsammans med Jävligt gott, Sveriges största veganska matblogg, har vi tagit fram ett quiz på detta tema. Vi hoppas att du tycker att quizet både är lärorikt och kul.

Veganska recept till julbordet

Gustav Johansson är kulinarisk ledare för restaurangen ChouChou i Stockholm samt driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Här har han handplockat fyra smarriga veganska recept till julbordet.

Tävlingen är avslutad.

Tävlingsregler

Arrangören av denna tävling är Cancer- och allergifonden. Genom att delta i tävlingen accepterar du dessa tävlingsvillkor:

  • För att delta i tävlingen ska du vara arton (18) år eller äldre.
  • Du ska ha gett en gåva i rutan som följer på quizet (vi stänger quizet den 24 december kl 23:59) och mejlat in ett julrim på temat mat senast 2 januari 2024, klockan 23:59, till den mejladress som står i instruktionerna efter gåvan getts.
  • Ett (1) rim per tävlande.
  • Det är Cancer- och allergifonden som utser vinnaren. Beslutet kan inte överklagas.
  • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
  • Anställda inom Cancer- och allergifonden eller samarbetspartners samt deras närmast anhöriga familjemedlemmar kan inte delta i Cancer- och allergifondens tävling.
  • Genom att delta i tävlingen godkänner du att Cancer- och allergifonden fortsätter att kontakta dig om vår verksamhet i enlighet med vår personuppgiftspolicy.