Ta en paus i julstöket!

Vi bjuder på en paus i julstressen. Fyll på med energi och lyft dig själv i höstmörkret! Ibland kan det vara svårt att pausa, här guidar Anneli Uhlin dig genom den. Pausen är specialgjord för Cancer- och allergifondens följare och är drygt sex minuter.

Fysiskt aktivitet och mentala övningar är bra för hälsan. Enligt forskaren Marlene Malmström som arbetar med återhämtning efter cancerbehandling, kan meditation och yoga vara ett stöd för oro och ångest, samt ett bra sätt att återhämta sig (länk: hör mer om detta här). Men även för friska människor är det bra.

En ny studie visar att regelbunden träning och tillämpning av mindfulness på arbetsplatsen leder till eftertanke och mer medvetna val och reaktioner. Detta i sin tur leder till bättre relationer och en mer harmonisk arbetsplats.

Här bjuder Anneli Uhlin på en specialgjord paus för Cancer- och allergifondens följare och besökare. Det är en guidad paus som kan utföras på två sätt: du kan antingen blunda och bara lyssna, eller – om du har svårt att ha ljudet på – kan du utföra pausen genom att följa med via videon.

Annelis råd innan du sätter igång med pausen:

  • Planerar gärna in redan nu när du vill ta din paus.
  • Hitta gärna en plats där du kan vara ostörd en stund.
  • Är du på hemmakontoret passa på att ta fram en mysig filt kanske en kudde. Gör det så mysigt som möjligt.

Om Anneli Uhlin:

” Det viktiga för mig är att man ska stilla sig. Vi är vana att röra på oss, men vi behöver ha både rörelse och stillhet. Jag hoppas med PAUSkalendern inspirera fler till att paus regelbundet i sitt vardagsliv.”

Anneli Uhlin är aktiv inom livsstil, hälsa och miljö. Hon ger kurser i självledarskap och slowmotion-träning. Anneli Uhlin är ledamot i Cancer- och allergifondens styrelse, tidigare verksamhetschef för Cancer- och allergifonden 2015–2018 och har en yrkesbakgrund inom ekonomi och insamling. Hon har skrivit boken ”Ord till & från hjärtat”.

Detta är en del av Anneli Uhlins PAUSkalender, med tjugo guidade pauser under vardagar i december. Vill du ta del av fler pauser kan du kontakta Anneli: [email protected].

Ta reda på mer om pausen, PAUSkalendern och Anneli genom att följa hennes instagramkonto här eller hennes hemsida här.

Om videon:

PAUS inspiration. Det finns så mycket att hämta i en återhämtningsstund. Med en paus får du återhämtning, det är en mental vila. Att skapa en ny rutin eller sätta spår för ett nytt mönster kan ta lite tid. Även en liten paus är värdefull. Pausen hjälper oss att hålla huvudet kallt och hjärtat varmt. Plantera pausen och bli din egen pausfågel. Ge dig själv näring till hållbart självledarskap. Jag kommer guida dig till att sluta ögonen, du gör såklart det som du känner passar där du är. Eftersom jag guidar dig att sluta ögonen och det finns ett stort värde att pausa från intryck visuellt och då det ändå är en del som visas i klippet kanske du kan få in ytterligare en paus under dagen/kvällen där du tittar på klippet under pausen. Jämför om det blir någon skillnad för dig.

Pausen är för dig❤️

Let’s slow down.