Det kan vara svårt att orka söka hjälp

Anna har haft tre bröstcancerdiagnoser – den första kom 2005. Vid alla tre tillfällena har hon opererats. Nu senast i februari 2021. Med mycket andra ansvar i vardagen sökte Anna stöd hos Cancer- och allergifonden för att kunna få stöd med rehabilitering genom vistelse på annan ort.

Anna har fullt upp hemma med en son med särskilda behov. Som om detta inte vore nog led hon även av höftledsartros fram till en operation nyligen.

”Det kan bli för mycket när man är nedsatt. Förra gången jag hade cancer orkade jag inte söka hjälp. I samma veva dog min mamma och jag kände bara att det här går inte. Denna gång orkade jag, även om det är ett jobb: man måste ringa läkare och leta reda på var man kan få hjälp.”

Anna beviljades stöd för rehabilitering på annan ort. Det blev tre nätter på Kolmården, något som hon uppskattade mycket och ska göra om.

”Det gör livet lite roligare att man kan hitta på något. Jag är jätteglad att jag fick hjälp.”

Rädda en syster!

Du kan rädda en syster genom att stödja Cancer- och allergifonden.

Ditt bidrag behövs

Samtidigt som en person får en diagnos kan ens ekonomi försämras drastiskt, till exempel genom att behöva gå ner i arbetstid. Det innebär ytterligare stress för kropp och själ att inte ha pengarna till att uppnå frikort för mediciner eller läkarbesök (högkostnadskort), eller den peruk, BH-implantat, bäddmadrass eller rekreation som behövs. Alla människor har sina individuella behov.

Utgifter kopplade till ens sjukdom kan vara mycket för någon som inte kunnat arbeta på länge, som kanske blivit utförsäkrad eller är pensionär med låg pension och som faktiskt vissa dagar måste välja mellan att köpa näringsrik mat eller nödvändiga mediciner.

Många av våra bidragstagare har drabbats av bröstcancer. Bara i år har vi hjälpt 42 kvinnor med diagnosen bröstcancer.

Vad en gåva kan användas till

En gåva från dig kan hjälpa svårt sjuka med bland annat:

  • Sjukhusvistelse (per dag) 100 kr
  • Läkarbesök (frikort) 1 150 kr
  • Mediciner (högkostnadskort) 2 350 kr
  • Näringsdryck, dagsbehov 100 kr

Vi får ofta höra från våra bidragstagare vilken välgörande effekt det är att få lite ro i själen. Att få släppa oron för ekonomin en stund när sjukdomen i sig är tillräckligt tung att bära. Du som läser ska veta att ett bidrag från dig gör vår värld lite mänskligare, lite varmare. Tillsammans kan vi bidra med en smula andrum för fler svårt sjuka.

Så här kan du hjälpa Anna och andra svårt sjuka och utsatta medmänniskor
  • Swisha en gåva till 9003609
  • Bli månadsgivare här»
  • Sprid ordet! Dela Annas historia vidare i dina sociala kanaler och prata med vänner och bekanta.
  • Övertyga din arbetsgivare om att årets julklapp till personalen är att ge en gåva till Anna och andra utsatta som är i behov av stöd, istället för att ge en dammsamlande pryl. ♥

…………………………………………………………………………………………………………………

*Bilden föreställer en annan kvinna.