“Jag vill helst förtränga allt man varit med om”

Förutom att främja vetenskaplig forskning ger Cancer- och allergifonden stöd till sjukdomsdrabbade. En av dem är Helene, 64 år, som först drabbades av bröstcancer och därefter tjocktarmscancer.

Hon tappade mycket i vikt efter strålbehandlingar och cellgiftsbehandlingar och behövde en ny tandprotes. Utan tandprotes går det inte att tugga. Helene kontaktade Cancer- och allergifonden.

Helene är förtidspensionär med låg pension. Då räcker inte pengarna till för en ny tandprotes. Hon sökte bidrag från Cancer- och allergifonden som kunde bevilja stöd.

Bidraget räckte inte till allt men nu har Helene en provisorisk tandprotes. Nästa steg är att göra en riktig protes.
“Det är jättedyrt med tandproteser. Det här stödet betyder mycket. Det har varit tacksamt att få lite hjälp från Cancer- och allergifonden.”

Hjälp en utsatt medmänniska

Samtidigt som en person får en diagnos kan ens ekonomiska situation drabbas. Det innebär ytterligare stress för kropp och själ att inte ha pengarna till det som behövs. Att vara sjuk och inte har råd med mediciner får då människor att må ännu sämre.

”Jag försöker att inte prata så mycket om det, jag vill helst förtränga allt man varit med om,” säger Helene.

Vi får ofta höra från våra bidragstagare vilken välgörande effekt det är att få lite ro i själen. Att få släppa oron för ekonomin en stund när sjukdomen i sig är tillräckligt tung att bära. Du som läser ska veta att ett bidrag från dig gör vår värld lite mänskligare, lite varmare. Tillsammans kan vi bidra med en smula andrum för fler svårt sjuka.

Ditt bidrag behövs

Samtidigt som en person får en diagnos kan ens ekonomi försämras drastiskt, till exempel genom att behöva gå ner i arbetstid. Det innebär ytterligare stress för kropp och själ att inte ha pengarna till att uppnå frikort för mediciner eller läkarbesök (högkostnadskort), eller den peruk, BH-implantat, bäddmadrass eller rekreation som behövs. Alla människor har sina individuella behov.

Utgifter kopplade till ens sjukdom kan vara mycket för någon som inte kunnat arbeta på länge, som kanske blivit utförsäkrad eller är pensionär med låg pension och som faktiskt vissa dagar måste välja mellan att köpa näringsrik mat eller nödvändiga mediciner.

Många av våra bidragstagare har drabbats av bröstcancer. Bara i år har vi hjälpt 42 kvinnor med diagnosen bröstcancer.

Vad en gåva kan användas till

En gåva från dig kan hjälpa svårt sjuka med bland annat:

  • Sjukhusvistelse (per dag) 100 kr
  • Läkarbesök (frikort) 1 150 kr
  • Mediciner (högkostnadskort) 2 350 kr
  • Näringsdryck, dagsbehov 100 kr

Vi får ofta höra från våra bidragstagare vilken välgörande effekt det är att få lite ro i själen. Att få släppa oron för ekonomin en stund när sjukdomen i sig är tillräckligt tung att bära. Du som läser ska veta att ett bidrag från dig gör vår värld lite mänskligare, lite varmare. Tillsammans kan vi bidra med en smula andrum för fler svårt sjuka.


Så här kan du hjälpa Helene och andra svårt sjuka och utsatta medmänniskor

  • Swisha en gåva till 9003609
  • Bli månadsgivare här»
  • Sprid ordet! Dela Helenes historia vidare i dina sociala kanaler och prata med vänner och bekanta.
  • Övertyga din arbetsgivare om att årets julklapp till personalen är att ge en gåva till Helene och andra utsatta som är i behov av stöd, istället för att ge en dammsamlande pryl. ♥

…………………………………………………………………………………………………………………

*Helene heter egentligen något annat, och bilden föreställer en annan kvinna.