Emilie Bravo ny verksamhetschef

Insamlingsstiftelsen Cancer- och allergifondens styrelse har beslutat att utse Emilie Bravo till ny verksamhetschef. Emilie kommer senast från en roll som kommunikationsstrateg på Kammarkollegiet, Allmänna Arvsfonden, och tillträder tjänsten 15 februari 2021.

– Det är med stor glädje som styrelsen har beslutat att utse Emilie Bravo till ny Verksamhetschef för Cancer- och allergifonden. Med sin mångåriga erfarenhet från näringslivet inom olika branscher och med spetskompetens inom strategier och processer för digital kommunikation, är Emilie mycket väl rustad att leda verksamheten framöver, säger Dan Haneklint, Styrelseordförande Cancer- och allergifonden

Emilie Bravo arbetar idag som kommunikationsstrateg för Allmänna arvsfonden på myndigheten Kammarkollegiet. Emilie började sin karriär på Sveriges Television, arbetade därefter som kommunikationskonsult på webb- och reklambyrå och senare som digitalt innehållsansvarig på Svenska Postkodlotteriet. Emilie har en filosofie kandidatexamen i data- och systemvetenskap vid Stockholms universitet och en journalistutbildning från Poppius Journalistskola.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få leda och utveckla Cancer- och allergifondens viktiga arbete tillsammans med styrelsen och övriga medarbetare på kansliet. Stiftelsen är inne i en viktig digitaliseringsprocess där mina kunskaper och erfarenheter kommer att kunna bidra starkt och jag ser verkligen fram emot att få lära känna mina nya kollegor. Tillsammans ska vi bygga en verksamhet där vi kan fortsätta leverera ett betydande stöd till svensk cancer- och allergiforskning och sjukdomsdrabbade privatpersoner, säger Emilie Bravo.

Styrelsen tackar avgående verksamhetschef Katarina Krzyzinska för sin insats för fondens räkning och önskar henne stort lycka till i framtiden.