”Man är liten som människa inför myndigheter”

Kerstin är en av de medmänniskor som vi gett stöd till. Här är hennes berättelse:

”2010 fick jag diagnosen Hodgkinlymfom. Det är en kronisk form av cancer, och jag genomgick cellgiftsbehandling. Nu är sjukdomen i schack och jag går på regelbundna kontroller och det känns hoppfullt. Men jag är sjukpensionär sedan många år på grund av fibromyalgi vilket gjort min ekonomi mycket ansträngd. Situationen blev inte bättre i och med behandlingar och rehabilitering av cancersjukdomen.

Man är liten som människa inför myndigheter. Jag tycker att det har förändrats mycket på senare år. Samhället är bara till för dom som har pengar och är friska. Men det är krut i mig. Jag blir arg, och då får jag energi. Jag är för rättvisa – samhället är till alla.

Jag har ringt till lokala politiker och berättat hur jag har det. Jag vill veta hur de tänker att svårt sjuka och ekonomiskt utsatta människor ska kunna klara sig utan ekonomiskt stöd. De har alltid varit vänliga och lyssnat, men vad som händer sedan vet jag ju inte.

Men varje dag som jag kan komma upp ur sängen och gå ut är guld värd. Man får vara glad så länge man kan klara sig själv med dusch och hygien och så. Man får se det man kan göra. Jag har alltid varit livsglad. Det är inget att hålla på att oroa sig över sånt man ändå inte kan påverka.

Stödet från Cancer- och allergifonden var fantastiskt att få. Bidraget innebar att jag kunde investera i ett träningskort för min rehabilitering. Kroppen var så stel, och jag brinner för styrketräning och för att försöka må så bra som möjligt.

Och till er som skänker pengar och gör det möjligt för mig och andra sjuka att få bidrag vill jag säga: Ni är gudomliga! Det är gudomligt med människor som skänker. Ni hjälper jättemycket.”

Kerstin Jonsson, Norrköping


Gör det möjligt för fler att få stöd här»