Stöd till Cancer- och allergifonden från Timmermansorden

Fjäril på en kvist med pollen på.

Igår fick vi det glädjande beskedet att Timmermansorden beviljat stöd till Cancer- och allergifonden. Tack vare stödet från Timmermansorden kan vi öka vårt stöd till svårt sjukdomsdrabbde och ekonomiskt utsatta personer med sina sjukdomsrelaterade kostnader.

– Stödet från Timmermansorden är välbehövligt och varmt välkommet. Den 1 januari i år höjde vi maxbeloppet för hur mycket vi kan bevilja en cancer- eller allergidrabbad person som ansöker om ekonomiskt bidrag: från 10 000 till 20 000 kronor. Det var en nödvändig dubblering i och med att det senaste årets prishöjningar har gjort att behovet av stöd hos de som är ekonomiskt utsatta och svårt sjukdomsdrabbade har ökat. Under 2022 ökade antalet ansökningar om ekonomiskt bidrag med 13 procent, jämfört med 2021. Och den trenden fortsätter in i 2023. Tillsammans med Timmermansorden kan vi nu bidra till trygghet och ökad livskvalitet under en extra svår tid.

säger Emilie Bravo, generalsekreterare för Cancer- och allergifonden.

Det är första gången som Cancer- och allergifonden har ansökt om stöd från Timmermansorden. Utöver stödet från Timmermansorden beviljades vi stöd från Elsa och Harry Gabrielssons stiftelse i förra veckan. I övrigt finansieras de ekonomiska bidrag som Cancer- och allergifonden delar ut, helt av gåvor från privatpersoner och företag.

Timmermansorden grundades 1761 och bedriver social hjälpverksamhet med hjälp av fonder, donationer och insamlade medel. På 1700- och 1800-talen stöttade Timmermansorden hospitalsverksamheter och därefter äldreboenden. Idag sker en stor del av hjälpverksamheten i form av stöd till organisationer och privatpersoner. Varav Cancer- och allergifonden för första gången tacksamt är en mottagare av stöd.