Vi kunde ge familjen det viktigaste av allt

En svart katt tittar ut ur en tvättmaskin

Tid är något av det viktigaste föräldrar kan ge sina barn. Många föräldrar skulle mest av allt vilja få lite mer tid över till sina barn. Som ensamstående förälder är den önskan extra stark. Cancer- och allergifonden är så glada att vi kunde hjälpa familjen Andersson med det.

Mamman Maria är ensamstående förälder till två söner på 10 och 12 år, varav tolvåringen har en riktigt besvärlig allergi. De bor i en hyreslägenhet med delad tvättstuga. Varje gång de ska tvätta i den behöver Maria skölja igenom varje maskin, annars får sonen reaktioner från rester av grannarnas tvättmedel eller hund- och katthår. Detta tar väldigt mycket tid och hon har ibland valt att tvätta tvätten för hand i badkaret hemma för att spara tid.

Maria jobbar deltid efter att ha varit sjukskriven och lever därför med mycket liten inkomst. Hon sökte stöd från Cancer- och allergifonden för att kunna köpa en egen tvättmaskin till lägenheten, vilket vi kunde hjälpa henne med.

”Det har sparat ENORMT mycket tid. Tidigare hade jag hela hemmet fullt med fuktiga kläder, vilket påverkade sonens eksem med fukten. Att få möjlighet till egen tvättmaskin och torktumlare har förgyllt min tillvaro och ökat min kvalitetstid med barnen.”

Under 2022 beviljade vi stöd till nio ekonomiskt utsatta familjer rörande sjukdomsdrabbade minderåriga, varav fem med allergi.

Hjälp Cancer- och allergifonden så att vi kan stötta fler familjer med sjuka barn!

Tillsammans kan vi göra så att fler föräldrar får möjlighet till ökad kvalitetstid med sina barn.

*Familjen vill vara anonym så namnen är påhittade.