Skattereduktion för gåvor till oss

Cancer- och allergifonden är godkända för skattereduktion för gåvor. Det innebär att du kan få skattereduktion för gåvor du skänker till oss.

Vem kan få skattereduktion?

Skattereduktionen gäller privatpersoner som fyller 18 år senast den 31 december samma år som gåvan skänks. Du måste ha gett minst 200 kronor per gåvotillfälle och minst 2 000 kronor totalt till en eller flera godkända organisationer (gåvomottagare) under ett kalenderår.

Hur mycket skattereduktion kan jag få?

Du kan få 25 procent i skattereduktion. Maxbeloppet som du får avdrag på är 12 000 kronor per år, vilket innebär ett avdrag på som mest 3 000 kronor.

Hur får jag skattereduktionen?

Om du har registrerat ditt personnummer hos oss lämnar vi kontrolluppgifter till Skatteverket och till dig. Vi skickar din kontrolluppgift till dig i januari för gåvor under föregående år. Skattereduktionen kommer att vara förtryckt i din inkomstdeklaration. Summeringen av totalt antal gåvor hos olika organisationer görs av Skatteverket, genom att alla organisationer (gåvomottagare) lämnar in kontrolluppgifter till Skatteverket.

Läs mer om skattereduktionen på Skatteverkets webbplats

Har Cancer- och allergifonden mitt personnummer?

Om du är osäker på om dina uppgifter hos oss är tillräckliga för att vi ska kunna lämna kontrolluppgift till Skatteverket kan du kontakta oss på [email protected] eller 08-34 59 90.