Cancer- och allergifonden fyller 25 år!

Cancer- och allergifonden grundades 1994 av Sören Gyvall och Lennart Sparell med syftet att skapa en friskare värld där cancer- och allergisjukdomar inte längre är samtidens besvär och gåtor.

Sambandet mellan cancer och allergi är människans immunförsvar och den påverkan som miljö och livsstil har på hälsan och immunförsvaret. Genom åren har fondens givare finansierat hundratals banbrytande forskningsprojekt och höjt livskvaliteten för tusentals sjukdomsdrabbade på väg i tillfrisknande eller under deras sista månader i livet. Men ett kvarts sekel och mer än 300 miljoner utdelade kronor senare behövs vi mer än någonsin. Även om vi önskar att vi inte alls behövdes.

Vi är faktiskt den enda organisationen som både stöder forskning för framtiden och samtidigt hjälper de drabbade redan idag. Och det är vi stolta över! Så stort tack till er alla som tillsammans med oss stöttat forskning och sjukdomsdrabbade genom åren. Vi hoppas att ni vill vara med i vårt arbete även i framtiden!