”Den som ger får tillbaka”

Aslan Sharro
Aslan Sharro
Det är många som är trogna givare till Cancer- och allergifonden. De allra flesta bidrar som privatpersoner, men det finns också många företagare som väljer att stötta stiftelsen. En av de allra mest trogna är Aslan Sharro. Han driver de mycket populära caféerna Chokladkoppen och Kaffekoppen i Gamla stan i Stockholm.

– Om man kan bidra så ska man göra det, det är min filosofi. Jag stöttar flera organisationer, både privat och via företaget. Vi har alla olika förutsättningar och möjligheter i livet men jag tänker att alla kan bidra på något sätt, att vara generös mot sina medmänniskor är viktigt och jag är säker på att det ger något tillbaka förr eller senare, säger Aslan när vi träffas över en kopp kaffe en solig men kylig vår eftermiddag i april.

På Aslans båda caféer, som ligger vägg i vägg på Stortorget mitt i Gamla stan i Stockholm, är det dock allt annat är kyligt, här är det full fart och mängder av gäster trots att
lunchrusningen borde vara över när vi ses.

– Ja, det är full fart hela tiden nästan. Jag har hållit på i 17 år nu och det är många stamgäster som kommer tillbaka år efter år, både stockholmare och turister. Jag har ett universitet från Holland som återkommer år efter år och för att alla ska få plats på mitt lilla café tar jag in dom 20 åt gången, sedan får dom byta av varandra!

Aslan har många berättelser och anekdoter att bjuda på om sina gäster och sin verksamhet. Ett tydligt tema är den värme och respekt han känner för sina gäster, och som han också får tillbaka.

   – Man ger och man får tillbaka i livet, så är det. Jag lever på mina gäster, att dom är nöjda, att dom kommer tillbaka och att dom rekommenderar sina vänner att komma hit. Om jag bjuder till, bjuder dom tillbaka. Det handlar om kvalitet både på mat och upplevelse. Att driva café och restaurang är tufft, men nöjda gäster som återkommer år efter år är en del av belöningen, säger Aslan.

Cancer- och allergifonden vill passa på att tacka Aslan och hans personal för stödet under alla år. Det är engagemanget från Aslan och andra som gör vår verksamhet möjlig. Och har du vägarna förbi Stortorget,  vet du vilket café du ska besöka!