Årets ”Lopp för livet” är en kraftsamling i kampen mot bukspottkörtelcancern. För att mer pengar behövs till forskningen och så att fler drabbade kan få hjälp.

Varje år drabbas drygt 1 200 personer i Sverige av cancer i bukspottkörteln. Bukspottkörtelcancer är en mycket aggressiv cancerform och dödligheten är hög.

Av 100 personer som drabbas av bukspottkörtelcancer kommer bara 5 att överleva. Bukspottkörtelcancer ökar världen över och det är både män och kvinnor, äldre och unga som drabbas. Vi har ännu inte tillräckligt med kunskap för att förstå vem som drabbas och varför. Mycket mer forskning behövs för att vi ska få fram svaren. Och för att hitta nya behandlingar som kan rädda fler liv.

Bukspottkörtelcancer är en angelägenhet som rör oss alla. Delta i ”Lopp för livet” och var med i vår kraftsamling för mer pengar till forskningen och de drabbade. En startplats kostar 250 kronor. Hela överskottet från loppet går direkt till Cancer- och allergifonden.

Anmäl dig till loppet

Du köper din startplats till loppet hos RaceONE.

Så här går det till

”Lopp för livet” är ett virtuellt lopp som du genomför i appen RaceONE. Du kan välja en distans, 5 eller 10 km, eller att gå en quizpromenad under 30 minuter. I quizpromenaden får du besvara 10 frågor under tiden du går.

Du kan utföra ”Lopp för livet” där du är och precis när du vill mellan 28 april och 7 maj. Anmälan är öppen fram till och med den 7 maj.

Det går bra att använda friskvårdsbidrag från din arbetsgivare för att betala startavgiften.

Genom att delta i ”Lopp för livet” är du med och hjälper cancerforskningen framåt och ger stöd till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor. Samtidigt rör du på dig och hjälper även dig själv till en bättre hälsa. Var med i ”Lopp för livet” och bidra till en friskare framtid och en medmänskligare nutid. Din medverkan gör livsviktig skillnad.

Köp startplats och ett fjärilsarmband

Cancer- och allergifonden har tagit fram ett vackert fjärilsarmband tillsammans med smyckesföretaget Snö of Sweden. Fjärilen är Cancer- och allergifondens symbol för hopp. Samtidigt som du anmäler dig till ”Lopp för livet” kan du välja att köpa till det vackra armbandet (värde 299 kr). Startplats och armband kostar 499 kronor. Du som köper ett armband får det hemskickat i mitten av maj. Se armbandet här.

Bland alla deltagare som tackar ja kommer vi också att lotta ut fem matchande fjärilshalsband i guld, även de från Snö of Sweden.

Anmäl dig till loppet

Du köper din startplats till loppet hos RaceONE.

Logotyp för Lopp för livet: en grön cirkel med texten Lopp för livet i mitten.