LOPP FÖR LIVET!

För första gången anordnar Cancer- och Allergifonden ”Lopp för livet”. Genom att delta i loppet är du med och hjälper forskningen på cancer- och allergier framåt och ger även stöd till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor. Samtidigt rör du på dig och hjälper även dig själv till en bättre hälsa.

Ditt lopp för livet kan du utföra där du är och precis när du vill mellan 14 och 23 maj. Anmälan är öppen fram till loppets slut den 23 maj.

Välj själv om du vill springa, gå eller rulla för livet. Välj mellan distanserna 5 och 10 km. Du kan såklart anmäla dig till båda distanser, men du betalar en startavgift per distans. Det går bra att använda friskvårdsbidrag från din arbetsgivare för att betala för startavgiften.

Oavsett hur du väljer att genomföra ditt lopp är du med och bidrar till en friskare framtid och en medmänskligare nutid. Din medverkan gör livsviktig skillnad, detta är verkligen ett lopp för livet!

till höger: siluett av en person som hoppar, till höger står rubriken

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG TILL ”LOPP FÖR LIVET”

  • Anmäl dig via RaceONE (klicka på bilderna för 5 respektive 10 km här nedan).
  • Ladda ner RaceONE-appen och registrera dig för loppet i appen genom att ange din anmälningskod som du får i ditt bekräftelsemejl.
  • Anmälningsavgiften för att delta är 200 kronor. I samband med anmälan kan du välja att lägga till en extra donation till Cancer- och Allergifonden. Alla donationer går oavkortat till Cancer- och Allergifonden.
  • Registrera ditt lopp när du springer, går eller rullar i RaceONE-appen. Använder du en annan app för träning eller en GPS-klocka kan du registrera ditt lopp i efterhand, dock senast 23 maj kl 23:59.

Lycka till!

Om du lägger ut innehåll från ditt lopp för livet på sociala medier så får du gärna tagga @cancerochallergifonden på Instagram eller Facebook, samt använda #loppförlivet2022.

30 DAGAR FRI PROVA-PÅ-TRÄNING ONLINE

Genom vårt samarbete med Yogobe bjuder vi alla som anmäler sig till ”Lopp för livet” på möjligheten att testa 30 dagar yoga och träning online. Yogobe har särskilt förberett en spellista som heter “Lopp för livet” med filmer för hur du kan förbereda dig för ditt lopp, och hur du återhämtar dig efteråt. Värde 189 kronor för denna prova-på-månad, ingen bindningstid. (Gäller nya medlemmar som ej provat Yogobe förut.)

När du har anmält dig till loppet kommer du att inom ett par dagar få information via mejl om hur du nyttjar ditt erbjudande från Yogobe.

Yogobe är Nordens ledande digitala tjänst för hälsa och träning med över 2 000 videor inom yoga, träning, meditation och avslappning producerade tillsammans med ledande lärare, instruktörer och experter.

Logotyp för Yogobe, med namnet Yogobe

Anmäl dig till 5 km respektive 10 km här

Klicka på bilderna (du kommer då till anmälningssidorna hos RaceOne).

Cancer- och Allergifonden ger stöd till forskning och bidrag till sjukdomsdrabbade

Läs om den forskning vi finansierar

Läs om hur vårt stöd gör skillnad för sjukdomsdrabbade

Cancer- och Allergifonden finansierar svensk patientnära cancer- och allergiforskning. Vi vill bidra till kunskap som bryter negativa sjukdomstrender. Vår vision är att skapa en friskare värld, där färre drabbas av sjukdom och där fler överlever.

Vi beviljar även stöd till medmänniskor som drabbats av cancer eller allergi men inte har råd att betala utgifter kopplade till sin sjukdom. Det kan vara för kostnader upp till högkostnads- och frikort, för peruk, protesbehåar, en allergivänlig dammsugare, egen tvättmaskin för att det inte fungerar att dela tvättstuga med andra som har husdjur, eller för rehabilitering.