GÅ FÖR EN SYSTER!

”Gå för en syster” är en del av uppmärksammandet av bröstcancer under oktober månad. Genom att delta i promenaden är du med och hjälper forskningen på cancer framåt och ger även stöd till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medsystrar. Samtidigt rör du på dig och hjälper även dig själv till en bättre hälsa.

Du kan utföra promenaden där du är och precis när du vill mellan 30 september och 9 oktober. Anmälan är öppen fram till loppets slut den 9 oktober. Promenaden pågår i 30 minuter och under tiden får du 10 frågor om systerskap.

Din medverkan gör livsviktig skillnad, du bidrar till en friskare framtid och en medmänskligare nutid.

Två kvinnor som promenerar

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG TILL ”GÅ FÖR EN SYSTER”

  • Anmäl dig via RaceONE.
  • Ladda ner RaceONE-appen till mobilen och registrera dig för quiz-promenaden i appen genom att ange din anmälningskod som du får i ditt bekräftelsemejl.
  • Anmälningsavgiften för att delta är 250 kronor. I samband med anmälan kan du välja att lägga till en extra donation till Cancer- och Allergifonden.
  • Registrera din promenad i RaceONE-appen. Använder du en annan app för träning eller en GPS-klocka kan du registrera din promenad i efterhand, dock senast 9 oktober kl 23:59.
  • Allt överskott från arrangemanget går till Cancer- och Allergifondens arbete att finansiera forskning om cancer och allergier samt att hjälpa svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor.

Lycka till!

Om du lägger ut innehåll från ditt lopp för livet på sociala medier så får du gärna tagga @cancerochallergifonden på Instagram eller Facebook, samt använda #gåförensyster2022 och #förensyster.

ANMÄL DIG OCH KÖP ETT FJÄRILSHALSBAND

Cancer- och Allergifonden har tagit fram ett vackert fjärilshalsband tillsammans med smyckesföretaget Snö of Sweden. Fjärilen är Cancer- och Allergifondens symbol för hopp. Samtidigt som du anmäler dig till ”Gå för en syster” kan du välja att köpa till det vackra halsbandet (värde 299 kr). Startplats och halsband kostar 425 kronor. Du som köper ett halsband får det hemskickat i mitten av oktober.

Halsband med en fjäril ligger på en vit och rosa filt           

Cancer- och Allergifonden ger stöd till forskning och bidrag till sjukdomsdrabbade

Läs om den forskning vi finansierar

Läs om hur vårt stöd gör skillnad för sjukdomsdrabbade

Cancer- och Allergifonden finansierar svensk patientnära cancer- och allergiforskning. Vi vill bidra till kunskap som bryter negativa sjukdomstrender. Vår vision är att skapa en friskare värld, där färre drabbas av sjukdom och där fler överlever.

Vi beviljar även stöd till medmänniskor som drabbats av cancer eller allergi men inte har råd att betala utgifter kopplade till sin sjukdom. Det kan vara för kostnader upp till högkostnads- och frikort, för peruk, protesbehåar, en allergivänlig dammsugare, egen tvättmaskin för att det inte fungerar att dela tvättstuga med andra som har husdjur, eller för rehabilitering.