kvinna som tittar ut på havet

Det är dyrt att bli sjuk

”Det är jättedyrt att bli sjuk, särskilt när man har långt att åka till sjukhuset. Och medicinerna är dyra. Stödet från Cancer- och Allergifonden har hjälpt mig. Alla extra kronor under den tiden betyder jättemycket”

Viktig forskning för framtiden

Toshima Parris, Marlene Malmström och Carina Strell är forskare på bröstcancer med finansiering från Cancer- och Allergifonden. De lyfter alla att bröstcancer kan se olika ut och att patienter har olika behov.

Logotyp för kampanj med texten För en syster till stöd för bröstcancerforskning och sjukdomsdrabbade


Vi räddar på två fronter!

Varje dag får 20 kvinnor i Sverige diagnosen bröstcancer. Även om prognosen är god, väntar en mycket påfrestande tid både under och efter behandling. För alla kvinnor, våra medsystrar, nära och kära som drabbas, kraftsamlar Cancer- och Allergifonden under oktober månad med kampanjen ”För en syster”.

Nästan 40 procent av de sjukdomsdrabbade som Cancer- och Allergifonden stöder är bröstcancerpatienter. Förutom att deras kroppar genomgår tuffa cancerbehandlingar bär de på en tärande stress över hur nästa hyra ska kunna betalas. Eller om de ska prioritera att köpa medicin framför näringsrik mat. Det kan handla om någon som inte kunnat arbeta på länge, som kanske blivit utförsäkrad eller är pensionär med låg pension.

Tillsammans med våra givare bekostar Cancer- och Allergifonden läkarbesök, medicin, sjukresor eller rehabilitering.

Vi får ofta höra från våra bidragstagare vilken välgörande effekt det är att få lite ro i själen. Att få släppa oron för ekonomin en stund när sjukdomen i sig är tillräckligt tung att bära.

Vi är en insamlingsstiftelse som räddar människor på två fronter. Förutom att ge bidrag till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor, finansierar vi vetenskaplig cancer- och allergiforskning.

♥ Var med och gör livet bättre för en medsyster ♥

Engångsgåva

Bli månadsgivare

Som månadsgivare stödjer du långsiktigt vårt arbete med att finansiera vetenskapliga forskningsprojekt om cancer och allergier.  Du är dessutom med och höjer livskvaliteten för svårt sjuka medmänniskor här och nu.

>> Bli månadsgivare här! 

Gå för en syster

”Gå för en syster” är en del av uppmärksammandet av bröstcancer under oktober månad. Genom att delta i promenaden är du med och hjälper forskningen på cancer framåt och ger även stöd till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medsystrar.

>> Köp en startplats här! 

Vår symbol av hopp

Ett samarbete med Snö of Sweden

Vi har tillsammans med Snö of Sweden tagit fram örhängen och halsband med fjärilen i vår logotyp. För varje produkt som säljs under oktober går 100 kronor till cancer- och allergiforskning och hjälp till sjuka. Fjärilen är Cancer- och Allergifondens symbol för hopp och varje bidrag är viktigt för att skapa förändring. Passa på och köp under oktober.

Logotyp för 90-kontologga

Logotyp För en syster