VAR MED I LOPP FÖR LIVET!

Varje år drabbas drygt 1 200 personer i Sverige av cancer i bukspottkörteln. Bukspottkörtelcancer är en mycket aggressiv cancerform som ökar världen över och dödligheten är hög. Årets ”Lopp för livet” är en kraftsamling för kampen mot bukspottkörtelcancern. För att mer pengar behövs till forskningen och så att fler drabbade kan få hjälp.

Bukspottkörtelcancer är en angelägenhet som rör oss alla. Signa upp ditt företag att delta i ”Lopp för livet” och var med i vår kraftsamling!

När ni har gjort er anmälan till ”Lopp för livet” får ni en tydlig instruktion om hur man registrerar sig till loppet som ni kan skicka ut till era medarbetare

En person i siluett hoppar och texten lyder

SÅ HÄR GÅR DET TILL

”Lopp för livet” är ett virtuellt lopp som genomförs i appen RaceONE. En startplats kostar 250 kronor.

Välj en distans som ni vill anmäla ert företag till: 5 km, 10 km, eller att gå en quizpromenad under 30 minuter. I quizpromenaden får ni besvara 10 frågor under tiden ni går.

Ni kan utföra ”Lopp för livet” där ni är och precis när ni vill mellan 28 april och 7 maj. Ni kan till exempel välja att göra loppet ihop. Anmälan är öppen fram till och med den 7 maj.

Genom att delta i ”Lopp för livet” är du och ditt företag med och hjälper cancerforskningen framåt och ger stöd till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor. Samtidigt rör ni på er och hjälper även er själva till en bättre hälsa.

Var med i ”Lopp för livet” och bidra till en friskare framtid och en medmänskligare nutid. Er medverkan gör livsviktig skillnad.

DELTA SOM FÖRETAG

Köp startplatser till dina medarbetare och delta som företag i ”Lopp för livet”! Ni får då en egen unik företagskod och ett eget lagnamn för ert företag, med egna resultatlistor för företagets deltagare.

Anmälan till loppet gör ni via oss på Cancer- och Allergifonden, därefter skickar vi er en samlad faktura med önskat antal startplatser för den valda loppdistansen.

Ett annat alternativ är att alla medarbetare som vill delta köper en egen startplats. Om företaget har friskvårdsbidrag går det bra för medarbetaren att få ersättning för startavgiften genom sitt friskvårdsbidrag. I samband med att medarbetaren sedan registrerar sin aktiveringskod för loppet i RaceONE-appen så skriver de in ert företagsnamn i rutan för ”klubb/lag”. Då kan vi enkelt se alla deltagare från ert företag och ni kan till exempel erbjuda just dessa medarbetare något lite extra fint eller kul för att de väljer att engagera sig i ”Lopp för livet” och aktiverar sig.

Vill du och ditt företag vara med i ”Lopp för livet” och bidra i kampen mot bukspottkörtelcancer? Kontakta generalsekreterare Emilie Bravo på emilie@cancerochallergifonden.se, för att göra er anmälan eller om du vill ha mer information. 

Vill ni anmäla er en och en så kan ni göra det här:

Klicka på bilderna för att komma till anmälningssidorna hos RaceONE.

Vill ni anmäla er som företag så kontakta istället Emilie Bravo, se ovan.

Cancer- och Allergifonden ger stöd till forskning och bidrag till sjukdomsdrabbade

Läs om den forskning vi finansierar

Läs om hur vårt stöd gör skillnad för sjukdomsdrabbade

Cancer- och Allergifonden finansierar svensk patientnära cancer- och allergiforskning. Vi vill bidra till kunskap som bryter negativa sjukdomstrender. Vår vision är att skapa en friskare värld, där färre drabbas av sjukdom och där fler överlever.

Vi beviljar även stöd till medmänniskor som drabbats av cancer eller allergi men inte har råd att betala utgifter kopplade till sin sjukdom. Det kan vara för kostnader upp till högkostnads- och frikort, för peruk, protesbehåar, en allergivänlig dammsugare, egen tvättmaskin för att det inte fungerar att dela tvättstuga med andra som har husdjur, eller för rehabilitering.