Svea 77 år: ”Livet är ett helvete. Får man säga så?”

Bröstcancerdiagnoserna ökar stadigt upp till 70-74 års ålder. Svea var 77 år när hon drabbades av aggressiv bröstcancer som via en stor metastas spridit sig till armhålan. Svea är pensionär med en blygsam pension och har drabbats hårdare än många andra. Tack vare sina små hundar orkar hon gå upp varje morgon och leva vidare, även fast varje dag är en kamp för att få pengarna att räcka till.

Annie 52 år: ”Jag var nära att förlora mitt hyreskontrakt, mitt i min cancerbehandling.”

Bröstcancer är en av de vanligaste dödsorsakerna hos medelålders kvinnor i Sverige. Annie var 52 år när hon drabbades av bröstcancer. Förutom tuffa behandlingar var stressen över ekonomin stor. Till slut hade hon inte ens råd med basala saker som mat och hyra. En kurator tipsade Annie att undersöka olika stiftelser och fonder som skulle kunna ge ekonomiska bidrag.

AI istället för vävnadsprov vid bröstcancer

Professor Lisa Rydén har lång och gedigen erfarenhet av bröstcancer. Under Cancer- och Allergifondens senaste ansökningsperiod för forskningsanslag beviljades ett av hennes forskningsprojekt medel för första gången. Projektet handlar om att ta fram en ny metod som ska minska onödiga kirurgiska ingrepp på bröstcancersjuka patienter.


Vi räddar på två fronter!

Oktober är den internationella bröstcancermånaden. Vi lyfter särskilt fram de som drabbas av bröstcancer och som på grund av långvarig sjukdom även hamnat i svår ekonomisk utsatthet. De som inte orkar ropa högt på hjälp, men som är i oerhört stort behov av stöd. Det kan handla om någon som inte kunnat arbeta på länge, som kanske blivit utförsäkrad eller är pensionär med låg pension.

Vi är en insamlingsstiftelse som räddar människor på två fronter. Dels ger vi bidrag till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor, dels finansierar vi miljörelaterad och vetenskaplig cancer- och allergiforskning.

Många av de sjuka vi stöder är bröstcancerpatienter som förutom tuffa behandlingar går runt med en tärande stress över hur nästa hyra ska kunna betalas. Eller om de ska prioritera att köpa medicin framför näringsrik mat.

Visst håller du med om att en cancersjukdom i sig är tillräckligt tung att bära, utan en gnagande oro för hur hyran, maten eller medicinen ska betalas?

Tillsammans med våra givare bekostar vi läkarbesök, medicin, sjukresor eller rehabilitering.

Vi får ofta höra från våra bidragstagare vilken välgörande effekt det är att få lite ro i själen. Att få släppa oron för ekonomin en stund när sjukdomen i sig är tillräckligt tung att bära.

Nu under hösten har vi många redan beviljade bidrag att betala ut. Men i sviterna av Covid-19 har vi varit tvungna att pausa för nya ansökningar. Skänk en gåva så att vi kan öppna för nya bidragsansökningar snart igen.

♥ Var med och rädda en farmor, mamma eller syster ♥

Vår symbol av hopp

Ett samarbete med Snö of Sweden

Vi har tillsammans med Snö of Sweden tagit fram ett fjärilshalsband. För varje halsband som säljs går 50 kronor till cancer- och allergiforskning och hjälp till sjuka. Fjärilen är Cancer- och Allergifondens symbol för hopp och varje bidrag är viktigt för att skapa förändring.