Hur står det till i Östergötland?

I vår rapport har vi samlat aktuell statistik, lokala nyheter och positiva tips, speciellt för dig som är intresserad av hälsoläget i Östergötland.

Läs bland annat om Kerstin från Norrköping som trots sjukdom ringer lokala politiker för att höra hur de tänker att svårt sjuka och ekonomiskt utsatta människor ska kunna klara sig utan ekonomiskt stöd. Ta del av cancerstatistik – hur kan det komma sig att Östergötland befinner sig över riksgenomsnittet i antal cancerfall per 100 000 personer? Det behövs mer forskning! Vi tipsar om FaR och visste du att region Östergötland erbjuder screening av tarmcancer från och med i år?

Fyll i och skicka och du får en länk till rapporten direkt till din mail!

⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓ ⇓

    Fält markerade med * är obligatoriska.

    Om Cancer- och Allergifonden

    Cancer- och Allergifondens verksamhet bygger på vetskapen att närmiljö och livsstil påverkar människans immunförsvar som i sin tur är en gemensam nämnare för cancer- och allergisjukdomar.

    Därför stödjer vi forskning som främst kartlägger cancer- och allergisjukdomars samband med närmiljö, livsstil och hälsa. De forskningsmedel vi delar ut får inte användas till djurförsök. Samtidigt verkar vi för att öka livskvaliteten för svårt sjuka och ekonomiskt utsatta människor. Det gör vi genom bidrag till behandling under rehabiliteringsresan för att bli frisk – eller för att underlätta under den sista tiden i livet.