Även en mindre månadsgåva gör skillnad, varje krona hjälper. Signa upp med autogiro, bankkort eller Swish.

Din gåva kan hjälpa en svårt sjuk medmänniska med till exempel:

 • Näringsdryck, dagsbehov 100 kr
 • Sjukhusvistelse (per dag) 100–110 kr
 • Läkarbesök (Högkostnadskort) 1 300 kr
 • Mediciner (Högkostnadskort) 2 600 kr

Det är tack vare gåvor från privatpersoner och företag som vi kan ge stöd till svårt sjuka och ekonomiskt utsatta medmänniskor samt finansiera svensk allergi- och cancerforskning.

Tillsammans bidrar vi till en mänskligare värld och en friskare framtid! Vi har samlat några av våra bidragstagares erfarenheter här för att du som är givare ska få ta del av vad ditt stöd gör skillnad för dessa personer.


Autogiro

Blankett för autogiromedgivande

Vill du att vi skickar en blankett för autogiromedgivande hem till dig? Fyll i detta formulär:

  Ladda ner:

  Här kan du ladda ner en blankett för autogiromedgivande. Skriv ut, signera och posta den till oss. Ladda ner blankett för autogiromedgivande »

  Läs de fullständiga autogirovillkoren här »


  Vad dina pengar går till:

  50 kronor i månaden

  50 kronor i månaden är kanske inte mycket för dig. Nästan motsvarande en kaffe latte. Men 50 kronor i månaden till Cancer- och Allergifonden skulle däremot betyda enormt mycket för en svårt sjuk medmänniska och för forskningen på cancer och allergi. Det motsvarar kostnaden för ett halvt dygns förbrukande av näringsdryck för någon som inte kan äta fast föda.

  75 kronor

  Även 75 kronor i månaden är en betydelsefull månadsgåva. Ett dygn på sjukhus kostar 100–110 kronor för patienterna, 75 kronor i månaden blir 900 kronor på ett år vilket motsvarar 9 dygn.

  100 kronor

  Har du möjlighet att avvara 100 kronor i månaden så skulle de pengarna göra stor nytta. 100 kronor i månaden blir 1 200 kronor på ett år vilket motsvarar vad det kostar för läkarbesök upp till högkostnadskortet.


  Få tillbaka på skatten

  Cancer- och Allergifonden är godkända för skattereduktion för gåvor. Det innebär att du får 25 procent tillbaka på gåvor som är över 200 kronor per gåvotillfälle och minst 2 000 kronor totalt till en eller flera godkända organisationer (gåvomottagare) under ett kalenderår. Läs mer om det här.