Stöd oss och hjälp både sjukdomsdrabbade och forskningen

Vi pratar med dem varje dag, cancerdrabbade som är i behov av ekonomiskt stöd för att ha råd med sin cancer. För det kostar att vara sjuk. Många sjukdomsdrabbade tvingas välja mellan att köpa mat eller medicin.

De flesta blir förvånade när vi berättar det. Men sorgligt nog kommer de flesta ansökningar vi får in varje vecka från personer som på grund av sin cancerdiagnos fått sin ekonomi körd i botten. De kan inte längre arbeta, läkarbesöken är många och medicinerna är dyra. Pensionärer som redan har en begränsad ekonomi tvingas vända på varje krona för att kunna betala det nödvändigaste. Familjer med barn får knappa resurser och möjligheter att ha råd med aktiviteter utöver det vanliga. Många personer som lever ensamma upplever att de är isolerade eftersom deras hälsa i kombination med dålig ekonomi begränsar deras sociala liv.

Samtidigt tvingas forskare ägna allt för mycket tid åt att söka finansiering till sin forskning, när de i stället borde ägna sig åt det som de gör bäst – att forska. När du stödjer oss hjälper du sjukdomsdrabbade samtidigt som du stöttar livsviktig forskning på Sveriges universitetssjukhus.

Väljer du att bli månadsgivare stöttar du vårt långsiktiga arbete. Har du mist en person du vill hedra kan du kika på våra fina minnesbrev som finns i fyra olika motiv med duvor, pioner, ejdrar och liljor som vi sedan skickar till den adressen du anger. Du kan också gratulera eller hylla en person som du bryr dig extra mycket om med en ros- eller tulpanhälsning. Din gåva till oss, liten som stor, betyder mycket för Sveriges sjukdomsdrabbade och för forskarnas framsteg. Här finns flera sätt att stödja oss på, tack för ditt bidrag!