Din gåva till Cancer- och Allergifonden är en gåva till svårt sjuka och till vetenskaplig, patientnära forskning

Vi pratar med dem varje dag, cancerdrabbade som är i behov av ekonomiskt stöd för att ha råd med sin cancer. För det kostar att vara sjuk. Många sjuka tvingas välja mellan att köpa mat eller medicin.

De flesta blir förvånade när vi berättar det. Men sorgligt nog kommer de flesta ansökningar vi får in varje vecka från cancerdrabbade personer som på grund av sin sjukdom fått sin ekonomi körd i botten. De kan inte längre arbeta, läkarbesöken är många och medicinerna är dyra. Pensionärer som redan har en begränsad ekonomi tvingas vända på varje krona för att kunna betala det nödvändigaste. Familjer med barn får knappa resurser och möjligheter att ha råd med aktiviteter utöver det vanliga. Många personer som lever ensamma upplever att de är isolerade eftersom deras hälsa i kombination med dålig ekonomi begränsar deras sociala liv.

Vi vet hur väl din gåva tas emot och får ofta höra från våra bidragstagare vilken välgörande effekt det är att få lite ro i själen, och att få släppa oron för ekonomin en stund när sjukdomen i sig är tillräckligt tung att bära.

Samtidigt tvingas forskare ägna allt för mycket tid åt att söka finansiering till sin forskning, när de i stället borde ägna sig åt det som de gör bäst – att forska. Läs mer om  forskningsprojekt som fonden stöder här »

En gåva från dig, liten som stor, är en gåva till Sveriges svårt sjuka och till vetenskaplig och patientnära forskning. Stort tack.