Göran A I Petersson, professor kemisk miljövetenskap, Chalmers Tekniska Högskola

Rapporter och guider på nätet

Tre rapporter har nätpublicerats:
KolhydraterFetterAntioxidanter
Dessa tre översikter länkar till vardera speciella nio delrapporter.

Fonden avgörande

Det miljömedicinska priset 2005 och senare projektanslag har möjliggjort forskningen. Resultatet har nätpublicerats i rapporter med målet att så många som möjligt skall kunna förstå och använda dem.

  • Fokus på kolhydrater, fetter och antioxidanter.
  • Kost mot diabetes, fetma, ateroskleros, och cancer.
  • Specifika guider för bättre kostval.
  • Lättillgänglig nätpublicering av alla rapporter.

Rapporten Kost för Hälsa summerar och länkar till fem senare rapporter som också visar grönt, gult och rött. Mobilappar som Shopgun kan ge information för produkter via streckkoder.

Aktuella delrapporter (pdf)

Fett – Val för hälsa
Se upp med sötningsmedel
Kost kan förebygga cancer
Hälsoguide för 50 vanliga livsmedelprodukter
Sötningsmedel

 

Kost för Hälsa via Video

Översikt av videofilmer (pdf)
Antioxidanter (videoföreläsning)
Kolhydrater (videoföreläsning)
Fetter (videoföreläsning)